DESEO Patisserie & Chocolaterie to luksusowa warszawska cukiernia specjalizująca się w ciastkach typu petit gateau, tortach, rzemieślniczych lodach i czekoladowych pralinach.
Założycielami DESEO Patisserie & Chocolaterie są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących jeden z najpopularniejszych w Polsce blogów podróżniczo-kulinarnych Tasteaway.pl.
Podczas swoich kulinarnych podróży po Europie i świecie, Natalia i Łukasz zakochali się w deserach typu petit gateau oraz w nowoczesnym cukiernictwie. Właśnie dlatego w 2015 roku postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Obecnie w stolicy działają już cztery lokale pod marką DESEO: pracownia na ul. Angorskiej 27, pięknie położona na terenie dawnej Fabryki Koronek cukiernia na ul. Burakowskiej 5/7, punkt w śródmiejskiej Hali Gwardii oraz cukiernia w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach. W najbliższych miesiącach DESEO planuje otwarcie dwóch kolejnych cukierni w Warszawie.
Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie.
W ramach Prestige Club Nasi Mieszkańcy otrzymują stały rabat 10% do wykorzystania
w e-sklepie wpisując kod rabatowy przy zamówieniu (w dostawie lub z odbiorem) oraz w lokalach stacjonarnych na specjalne hasło (szczegółowe informacje w newsletterze).
Lokale DESEO:
DESEO ul. Angorska 27 Warszawa
DESEO ul. Burakowska 5/7 Warszawa
DESEO Hala Gwardii, ul. Plac Żelaznej Bramy 1 Warszawa
DESEO ul. Fort Służew 1b Warszawa
E-sklep:
deseopatisserie.com